Derome etablerar sig i Malmö

Johan Winroth

För en dryg vecka sedan annonserade Derome om fortsatt expansion i Sydsverige genom etablering i Lund. I dagarna blev det även klart att Derome Byggvaror & Träteknik kommer att öppna en filial i Malmö. Under första kvartalet 2018 slås portarna upp till den nya anläggningen på Norra Sorgenfri som kan erbjuda ett fullskaligt sortiment av bygg- och järnvaror för både bygg- och industrikunder.

 

– Vår plan är att göra en tydlig etablering i Skåne och Blekinge och det här är ett jätteviktigt steg i den riktningen. Det är ett naturligt steg för oss att öppna i både Malmö och Lund efter förvärvet av Bygga i april. Vi vill vara proffsens förstahandsval även i södra Sverige, säger Johan Winroth, vd för Derome Byggvaror & Träteknik.

I byggnaden som är belägen på Agneslundsvägen i centrala Malmö där det även tidigare förekommit träverksamheter, kommer det nu även göras plats för järnvarusortiment. Det innebär att proffskunderna kan få tillgång till hela sitt material- och tjänstebehov hos en och samma leverantör, oavsett om man är en bygg- eller industrikund.

Anläggningen blir 7 000 kvadratmeter, varav 1 500 kommer innehålla järnvaror. Det blir en fullskalig anläggning där det bland annat kommer finnas ett eget snickeri och ett komplett kökssortiment.

Etableringen av den nya bygg- och järnvaruhandeln innebär cirka 20 nya tjänster. Och precis som anläggningen i Lund, som öppnas i september, kommer det även finnas försäljnings- och konstruktionskontor för tak- och väggkonstruktioner.

– Det här är vår första etablering här, men potentialen i Malmö är stor och vår målsättning är att våra kunder inte ska ha mer än 20 minuter mellan varje anläggning. Därför fortsätter vi söka vidare efter fler etableringsmöjligheter. För att lyckas söker vi nu drivna medarbetare som är sugna på att vara med att utveckla ett spännande och expansivt företag, avslutar Johan Winroth.

Partners vi arbetar med

Byggmaterialhandlarna har ett nära samarbete med ett flertal aktörer och företag i branschen.

Projekt vi arbetar med

Byggmaterialhandlarna bedriver ett kontinuerligt arbete för att förbättra för våra medlemmar. Bland annat genom olika kvalitetsprojekt.