Fellessons förvärvar Carlenskogs

Fellessons i Växjö med cirka 80 anställda och en omsättning på 340 miljoner 2017 förvärvar 100 procent av aktierna i Carlenskogs Byggvaruhus i Vimmerby.

Efter förvärvet beräknas koncernen ha en försäljning på strax under 400 miljoner och cirka 100 anställda. Genom förvärvet skapas en rad samordningsfördelar som kommer att stärka företagens konkurrenskraft. Antalet anställda berörs inte av affären.

Carlenskogs vd Urban Andersson berättar för nätsajten Dagensvimmerby.se att man arbetat med affären i fyra månader och att det inte var någon slump att just Fellessons tog över.

– I stort sett har vi samma leverantörer och vi har samma IT-system så det känns som ett väldigt naturligt samgående. För Ove (Carlenskog) har det varit oerhört viktigt att hitta rätt köpare så att han känner att han kan lämna över sitt livsverk med fanan i topp. Alternativet hade varit att bli sålda till en annan kedja, men då hade resan blivit mycket längre. Då hade det blivit mer toppstyrt och den situationen hade inte varit lika angenäm, säger Urban Andersson till Dagens Vimmerby.

Carlenskogs kommer att vara ett dotterbolag till Fellessons från och med den första februari 2018.

 

Partners vi arbetar med

Byggmaterialhandlarna har ett nära samarbete med ett flertal aktörer och företag i branschen.

Projekt vi arbetar med

Byggmaterialhandlarna bedriver ett kontinuerligt arbete för att förbättra för våra medlemmar. Bland annat genom olika kvalitetsprojekt.