Första spadtaget för Hornbach i Borås

Jerker Holmgren från Corem, Pelle Brandt från Wästbygg och Oliver Garrecht från Hornbach.

Nu bekräftar Hornbasch att det blir ett nytt varuhus i Borås nästa år. Första spadtaget togs igår på Ramnaslätt där ett helt nytt handelsområde håller på att utvecklas.

Under andra halvåret 2018 beräknas det nya byggvaruhuset öppna och därmed bli ett av de största i Sjuhäradsbygden med tillgång till ett fullsortiment gällande allt inom bygg- och trädgårdsprodukter.
Hornbachs etablering som vi kunde avslöja redan i JBF:s förra nyhetsbrev blir en bland ett tiotal andra yrkesbutiker på det nya handelsområdet som ska byggas på Sandlidsgatan på Ramnaslätt.

− Det är väldigt glädjande att äntligen få påbörja det här bygget, säger Andreas Larsson, marknadschef för Hornbach. Vi ser en mycket stor potential för Hornbach i Borås. Efter noggranna analyser av tillgänglighet och upptagningsområde fann vi att Ramnaslätt passar oss utmärkt med ett idealiskt geografiskt läge med enkel tillgänglighet från riksväg 40.

Under hösten 2017 kommer även Hornbachs webbshop att komma igång vilket i kombination med det nya varuhuset blir en smidig lösning som underlättar köpprocessen genom att kunder även kan reservera varor på webben och hämta på varuhuset. För att ge kunderna bästa möjliga service och rådgivning i det som kommer att bli ett av Sjuhäradsbygdens största byggvaruhus behöver Hornbach förstärkning och under våren 2018 beräknas rekryteringarna starta.

– Borås och Sjuhäradsbygden ökar i invånarantal men saknar ett byggvaruhus likt Hornbach. När det gäller de byggvaruhus vi redan har i Sverige så reser flertalet kunder ofta längre sträckor för att handla sina bygg- och trädgårdsvaror, så vi ser inte bara Borås som upptagningsområde för det nya varuhuset utan hela Sjuhäradsbygden, säger Andreas Larsson.

 

 

 

Partners vi arbetar med

Byggmaterialhandlarna har ett nära samarbete med ett flertal aktörer och företag i branschen.

Projekt vi arbetar med

Byggmaterialhandlarna bedriver ett kontinuerligt arbete för att förbättra för våra medlemmar. Bland annat genom olika kvalitetsprojekt.