PoG:s ägare kontrar efter Deromes Skånesatsning

Kalle Gustafsson möter Deromes satsning

– Jag sätter nu upp ett säljkontor och sedan en anläggning i Helsingborg och i Malmö har vi en fantastisk anläggning som kan stå emot det här.

Det säger PoG:s ägare Kalle Gustafsson efter Deromes storsatsning i Skåne.

För många kanske det slog ner som en bomb när Derome förvärvade Bygg Aktivs tolv anläggningar i Skåne, Blekinge och Småland i april men för Kalle Gustafsson var det väntat. Liksom beskeden att den halländska kedjan öppnar en anläggning i Lund i september och en i Malmö några månader senare.

– De har hela tiden haft som uttalad strategi att de ska etablera sig längs E6:an. Och Malmö är ju själva motorn i Skåne.

Men Kalle Gustafsson blir inte svaret skyldig. Eftersom Bygg Aktiv var anslutet till Woody liksom PoG har Helsingborg varit stängt för Kalle Gustafsson. Tills nu.

– Vi sätter upp ett säljkontor i Väla Södra i Helsingborg med en liten hämtdel och har signat upp tre säljare för det.  Och i juni skriver vi kontrakt på lokaler som vi ska bygga om till en anläggning i Helsingborg med invigning nästa år.

Varför lockar Helsingborg?

– Det är en extremt intressant stad med stor tillväxt.

Hur kommer det gå för Derome?

– De är ett framgångsrikt och duktigt företag. För oss blir det en aktör till att bråka med. Men det är en utmaning att ta över personal och kunder. Derome är inte lika känt här nere och det kan påverka när man ska attrahera människor.

Vem vinner slaget då?

– Det är en öppen fråga. Det kan lika gärna bli kapitalkedjorna som vi frivillighandlare. Bara för att man har mer pengar betyder inte det automatiskt att man vinner. Jag hoppas att jag har en fantastisk anläggning i Malmö som kan stå emot trycket.

– Må bäste man eller kvinna vinna, avslutar Kalle Gustafsson sportsligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partners vi arbetar med

Byggmaterialhandlarna har ett nära samarbete med ett flertal aktörer och företag i branschen.

Projekt vi arbetar med

Byggmaterialhandlarna bedriver ett kontinuerligt arbete för att förbättra för våra medlemmar. Bland annat genom olika kvalitetsprojekt.