Se när europeiska bygghandlare imponerades på Fredells

Europeiska bygghandlare från organisationen Ufemat kongressade på fredagen på Fredells i Stockholm.

– Det finns ingen  anläggning i klass med denna  i Europa, sa generalsekreteraren Marnix Van Hoe när JBF intervjuade honom i webb-tv nedan tillsammans med bland andra Victor Fredell och Ulf S. Gustafsson.Ufemat kongressar i olika medlemsstater varje år och har inte varit i Sverige sedan 90-talet. När det nu var dags för Stockholm att stå som värd bestämde sig Byggmaterialhandlarna sig för att hålla kongressen på en byggmaterialhandel – Fredells i Sickla utanför Stockholm. Alla tände på idén.

– Vi har aldrig hållit kongressen hos en handlare, det är fantastiskt att det finns sådana möjligheter här, sa Marnix Van Hoe.

Den stora höjdpunkten var när de omkring 60 närvarande delegaterna, handlare, ledare för de olika organisationerna och leverantörer fick en guidning runt på den 45 000 kvadratmeter stora anläggningen. Ingen kunde dölja sin beundran. Det visade sig att Fredells inte har några motsvarigheter i Europa. De engelska delegaterna som intervjuas i filmen nedan menar att det finns inte liknande tomter i England samt att upplägget är unikt. Victor Fredell var mycket nöjd efteråt.

– De var verkligen ”blown away”. Det är risk att man blir lite hemmablind själv men det var verklugen kul att få visa lokalerna, säger Victor Fredell i inslaget nedan.

Se filmen

 

 

Partners vi arbetar med

Byggmaterialhandlarna har ett nära samarbete med ett flertal aktörer och företag i branschen.

Projekt vi arbetar med

Byggmaterialhandlarna bedriver ett kontinuerligt arbete för att förbättra för våra medlemmar. Bland annat genom olika kvalitetsprojekt.