Senaste release 2.6 av Vilmastandarden

Byggmaterialhandlarnas styrelse har beslutat att stänga ned alla tidigare releaser av Vilmastandarden och från och med 1 maj 2023 kommer enbart release 2.6 att vara tillgänglig för alla Vilmaleverantörer. Vilmastandarden reglerar informationskraven på produkter som säljs i byggmaterialhandeln.

Bakgrunden är ökade marknads- och lagkrav inom framför allt hållbarhetsområdet som gör att behovet av att kunna förse sina kunder med senaste versionen angeläget. Även ökad ehandel ställer krav på att mer information levereras digitalt.  

I bilagan kan du läsa mer om nedstängning av Vilma releaser (pdf).

Checklista för hur du ändrar Vilma release (pdf)

Anmäl dig till informationsmöte om nedstängning av äldre releaser

Tidplan och steg för nedstängning 

 

Tidplan för stängning av releaser

Nedstängningen sker i två steg. 

Sedan 1 maj 2022 är release 2.4 den obligatoriska lägsta releasen. Samtidigt stängde vi möjligheten för nya leverantörer att deklarera på release 2.5.

Från och med den 1 maj 2023 blir release 2.6 den enda och obligatorisk ny nivå att deklarera enligt. Release 2.4 och 2.5 tas bort.

Princip att enbart ha en release öppen from 2024 (med ev övergångstider)

När befintliga releaser, dvs 2.1 – 2.5 har stängts ner ska enbart en release vara öppen för leverantörer. I samband med beslut om framtida ny release fattas samtidigt beslut om nedstängning av befintlig release.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår