2024-07-05

Sommarinformation Revidering Vilma

Som ni alla säkert hört och märkt av så införde vi en uppdaterad revideringsprocess under 2023 för ändringar av vår Vilma standard, vilken är handelns kravspecifikation för flöde av produktinformation från er varuleverantörer.

Målet med att uppdatera vår process var primärt att möte behov av ny hållbarhetsinformation, men också att börja arbeta mot överenskomna och kommunicerade tidpunkter för att underlätta allas planering.

Nu har vi följt processen under ett års tid och det börjar bli dags att utvärdera. Ni är alla välkomna med synpunkter till oss på Byggmaterialhandlarna, både kring saker ni tycker är bra och saker som vi kan utveckla.

Just nu håller vi på att införa version 2.7.0 av Vilma och sista datum för detta arbete är den 2 september. Många är ni som redan tagit klivet till den nya versionen och vi vill uppmärksamma er och tacka för att ni tar er tid att ställa om snabbt!

 

Företag som är klara per den 3 juli

Arbesko AB

Arne Thuresson Byggmaterial AB

Duschprodukter Sweden AB

Ejendals AB

Falu Vapen Färg AB

Flexit Sverige AB

Gerflor Scandinavia AS

Gson Europe AB

Jotun Sverige AB

Kingspan Insulation AB

Kärcher AB

Leijma Produkter Försäljnings AB

Nordic Waterproofing AB

SCA Wood Scandinavia AB

Spray Master AB

St Eriks AB

Steni Sverige AB

Stenvalls Trä AB

Sundolitt AB

Techtronic Industries Nordic Aps

Unilin Nordic AB

Valbo Trä AB

Västsvensk Byggskruv AB

 

För er som håller på att förbereda er för övergången finns mycket information att få på vårt intranät (KEYnet).  LÄNK TILL STARTSIDA

För vanligt ställda frågor finns en Frågor & Svar som ni även hittar på Keynet under Allmän information.

Vi fortsätter vår förändringsresa med Vilma och under hösten lanseras nästa version av Vilma som är 2.7.1 och som ni kommer få mer information om i kommande nyhetsbrev i början av augusti. Den versionen är av typen liten, vilket betyder att det inte skall bli direkt påverkan på process och/eller system.

Tidplanen för nya versioner hittar ni alltid på Byggmaterialhandlarnas hemsida -> LÄNK TILL TIDPLAN

Vi finns alltid för frågor om Vilma men under sommaren kan våra svarstider vara lite längre än vanligt. Ni kan också alltid kontakta Finfo som är väl insatta i allt som rör Vilma. Har du frågor är du mer än välkommen att höra av dig till Byggmaterialhandlarna eller Finfo.

hanna.andersson@byggmaterialhandlarna.se

 

 Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår