Vad gör vi?

Byggmaterialhandlarna är en branschorganisation för byggmaterialhandeln i Sverige.  Vi samlar elva stora kedjor  - Ahlsell, Beijer Byggmaterial, Bygma, Derome Byggvaror, Happy Homes, Kesko (K-Rauta/K Bygg), Karl Hedin Bygghandel, Mestergruppen (XL Bygg, Bolist och Järnia), Nordströms Bygghandel, Optimera och Woody Bygghandel samt ett femtiotal fria handlare runt om i landet. Totalt sysselsätter branschen 21 000 personer och omsätter över 110 miljarder kronor. 

Se alla våra medlemmar här

Verksamhetsidé

Vårt huvudsyfte är att hjälpa till att positionera bygghandeln gentemot leverantörer, kunder och samhälle samt anställda och potentiellt anställda och därigenom medverka till att våra medlemmar får det stöd de behöver för en positiv utveckling av den egna verksamheten samtidigt som vi, via samverkan och branschgemenskap, utvecklar vår bransch i stort.

Vision

Vår vision är att Byggmaterialhandeln är en attraktiv, hållbar, digital och lönsam bransch.

Mission

Byggmaterialhandlarnas mission är att skapa branschnytta. Branschnyttan ska vara bransch- och konkurrensneutral och bidra till våra tre fokusområden samt lönsamhet. Vi bedriver även lobbyprojekt gentemot myndigheter och politiker.

De aktuella fokusområdena är hållbarhet, digitalisering och att öka attraktiviteten till branschen. Tillsammans leder de mot ökad lönsamhet:

 

Byggmaterialhandlarnas uppdrag

 

Byggmaterialhandlarna

  1. Är den centrala och branschsamlande instansen som samordnar branschgemensamma konkurrensneutrala projekt och frågor.
  2. Genomför aktiviteter som stödjer och utvecklar våra fokusområden Hållbarhet, Digitalisering samt ökad Attraktivitet 
  3. Informerar medlemmar om branschhändelser, avtal, föreskrifter mm som indirekt eller direkt kan påverka dem och deras verksamhet
  4. Kommunicerar och skapar synlighet för byggmaterialhandeln hos utpekade målgrupper 
  5. Förvaltar, utvecklar och implementerar informationsstandarden Vilma
  6. Arbetar med och kommunicerar branschstatistik


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår