Rösta på Årets Byggmaterialhandlare 2023

Tack alla som nominerat butiker till Årets Byggmaterialhandlare 2023. Det har inte varit lätt, men av de 30 nomineringar vi fått in har Byggmaterialhandlarnas Attraktivitetsråd valt ut fem finalister. 

Årets tema är Göra skillnad för att lyfta fram de fantastiska insatser som görs i branschen varje dag, över hela landet. Nu är det upp till dig att rösta fram vinnaren.  

Genom priset vill vi lyfta fram goda exempel och skapa inspiration och motivation för andra.

Nedan presenteras finalisterna och längst ner på sidan röstar du på den som du tycker ska vinna Guldtrucken som Årets Byggmaterialhandlare. Fram till den 31 augusti kan du rösta på din favorit.


Bolist Nordemans

Genom sitt engagemang och stöttning till kvinnojouren i Örnsköldsvik har Nordemans gått från ord till handling. De blir på så vis enförebild för andra genom att tydligt ta ställning för att förändra ochbryta normer i sitt arbete med kvinnojouren. Speciellt i en mansdomineradbransch är det här ansvaret viktigt. 2022 uppmärksammades desom årets normbrytare av Örnsköldsviks kommun för att ha modetatt bryta rådande tankemönster och normer.

Bygma Upplands Väsby

Bygma i Upplands Väsby hjälper olika yrkesutbildningar i Sollentuna och Upplands Väsby med material. På anläggningen finns det material som har gått ut i datum eller på ett eller annat sätt är skadat och istället för att slängas ges det bort till skolor för att kunna användas i utbildningen. Det blir samtidigt en variant av återbruk och på sikt hållbart med tanke på att det inte går på deponi. 


Optimera Malmö Trä

Företaget ligger i framkant gällande miljövänligt byggande. Förutom att man var först i branschen med att skapa klimatkalkyler för offerter säkerställer man också att miljövänliga produktalternativ finns tillgängligt. I dag finns miljövänliga produktlösningar och kombinationen Klimatkalkyl och tillgängliga lösningar bidrar till att hjälpa lokala byggare i resan för att minska byggbranschen klimatavtryck.

I bild, Personalen på Malmö Trä utanför sina POP-UP butiker, byggvaruhuset drabbades nyligen av en brand,

 

XL-BYGG Lidköping

XL-BYGG Lidköping har under parollen Enough is Enough aktivt tagit beslut och publikt ta avstånd och belysa problematiken kring mäns våld mot kvinnor. Mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem. Var tredje vecka dödas en kvinna av en man. 25 november, på internationella dagen mot våld mot kvinnor skyltar och flaggar anläggningen tillsammans med näringslivet i Lidköping om under parollen Enough is enough. Allt överskott från kampanjen går oavkortat till kvinnojouren Linnean.

 

 

XL-Bygg Ljusdal

XL-BYGG Ljusdal och Olle Olmårs för sitt engagemang i Mind där Olle varannan vecka jobbar som volontär på Självmordslinjen. Män och män inom byggbranschen toppar tyvärr självmordsstatistiken. Olle gör ett viktigt jobb och har även uppmärksammat sina kollegor på problematiken. I flera butiker säljs nu produkter för att stötta Mind i deras arbete mot psykisk ohälsa.

 

 

Jag tycker följande anläggning ska vinna priset som Årets Byggmaterialhandlare 2023 (en röst per person)

Årets Byggmaterialhandlare

     

Jag som har röstat har e-post *

     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår