Rösta fram Årets Byggmaterialhandlare 2024

Tack alla som nominerat butiker till Årets Byggmaterialhandlare 2024. Det har inte varit lätt, men av de drygt 30 nomineringar vi fått in på temat Årets initiativ har Byggmaterialhandlarnas Attraktivitetsråd valt ut fem finalister. 

2024 vill vi premiera en anläggning som under det senaste året gjort en insats utöver det vanliga. Nu är det upp till dig att rösta fram vinnaren.  

Nedan presenteras finalisterna och längst ner på sidan röstar du på den som du tycker ska vinna Guldtrucken som Årets Byggmaterialhandlare 2024. Fram till den 31 augusti kan du rösta på din favorit.


Bygma Lycksele

Bygma Lyckseles täta samarbete med gymnasieskolans bygg- och anläggningsprogram leder till ökad återväxt av kunnig och kvalificerad personal till bygg- och anläggningsföretag på orten. Genom deltagande vid öppet hus och programråd samt genom att erbjuda praktikplatser och sommarjobb skapar Bygma möjligheter för elever att få en inblick i branschen och utveckla sina kunskaper. Genom att samarbeta med leverantörer och arrangera event på skolan får eleverna även ta del av den senaste tekniken inom byggbranschen. Bygma strävar inte bara efter att rekrytera framtida medarbetare, utan även att ge eleverna en bra start i karriären genom praktisk träning och erfarenhet. Detta samarbete gynnar både företaget och eleverna och bidrar till en starkare och mer livskraftig lokal arbetsmarknad inom bygg- och anläggningssektorn.

 


Beijer Byggmaterial Eskilstuna

Beijer Eskilstuna bidrar till en viktig satsning på återbruk av byggmaterial. De kommer tillsammans med Eskilstuna kommun och Eskilstuna Energi och Miljö att öppna en återbruksdepå där företag och privatpersoner kan lämna in byggmaterial för återbruk i stället för att det går till deponi eller förbränning. I en tid där efterfrågan på återbrukat material ständigt ökar behövs bättre förutsättningar för att göra det till en naturlig del av bygghandeln. I samarbetet med Eskilstuna kommun och Eskilstuna Energi och Miljö har man hittat en fin lösning för att ta till vara på materialet och ge det nytt liv. Genom att möjliggöra återbruk av materialet ökar Beijer Eskilstuna möjligheterna för hantverkare att bygga mer kostnadseffektivt och miljövänligt och skapa ett mer cirkulärt och hållbart samhälle.


Beijer Byggmaterial Linköping

Beijer Byggmaterial i Linköping är med och gör skillnad för barn som har det lite tuffare än andra barn. Filialen i Linköping är med och gör skillnad genom att kunder kan göra bidragande köp till förmån för Insamlingsstiftelsen Tappra Barn. Insamlingsstiftelsen Tappra Barn Sverige har till ändamål att skapa och genomföra event, evenemang och insamlingar där överskottet tillfaller organisationer som hjälper barn och ungdomar i Sverige som är sjuka, utsatta eller i behov. De visar handlingskraft och vilja att bidra till att förbättra förutsättningarna för barn i utsatta förhållanden. Det bevisar ett stort mått av medmänsklighet från hela filialen, men framför allt från Daniel Moberg och Håkan Wettermark som möjliggjort samarbetet.

 

 

 

Beijer Byggmaterial Uppsala

Beijer Uppsala bidrar till årets viktigaste julbord - ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Beijer i Uppsala har sedan ett par år tillbaka ett samarbete med Uppsala Stadsmission där man arrangerar en jullunch till hemlösa i Uppsala. Initiativtagare är Beijers företagssäljare Admir Parlic. Lunchen äger rum i Stadsmissionens lokaler och Beijer står för maten samt hjälper till vid serveringen. Möjligheten att kunna bidra till de som har det sämre i samhället är något som känns på riktigt och är genuint uppskattat. En av Beijers säljare blev stoppad på gatan av en hemlös som sa ”Beijer, hej! Julbordet förra året var väldigt uppskattat och jag ser fram emot årets!”. Det mötet värmer och är ett bevis på att Beijer Uppsala i det lilla bidrar stort. I Sverige finns det cirka 30 000 vuxna hemlösa, i Uppsala län är siffran cirka 1 100. Till detta kommer nästan 10 000 barn där minst en av föräldrarna är hemlös.

 

XL-BYGG Materialmännen

Linda Carlsson och det initiativ hon startat tillsammans med tre andra kvinnliga medlemmar inom XL-Bygg. Dessa fyra kvinnor går verkligen den extra milen för att bana väg och vara förebilder för kvinnor att välja ledande positioner inom byggmaterialhandeln. Tillsammans har tjejerna startat det kvinnliga nätverket Ett riktigt nätverk, vars främsta syfte är att locka ny kompetens och skapa en jämlik bransch som speglar samhället i stort. Linda Nyberg XL-Bygg Dals-Ed, Ulrika Svensson XL-Bygg Åkersberga och Helene Ebelvod XL-Bygg JBM bildar tillsammans med Linda en styrgrupp som tagit detta fina och viktiga initiativ för branschens bästa.

Linda Carlsson, vd på XL Bygg Materialmännen blev glatt förvånad när hon fick reda på nomineringen.

 

 

Jag tycker följande anläggning ska vinna priset som Årets Byggmaterialhandlare 2024 (en röst per person)

Årets Byggmaterialhandlare

     

Jag som har röstat har e-post *

     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår