Byggmaterialindex

Under en lång tid har Byggmaterialhandlarna i samarbete med HUI Research producerat 
branschstatistik gällande byggmaterialhandelns utveckling. Sedan 2019 ersätter Byggmaterialindex det tidigare Bygg- och Järnindex och finns tillgänglig som en prenumerationstjänst.

Byggmaterialindex mäter månadsvis försäljningsutvecklingen och marknadstrenderna i byggmaterialhandeln.  Prenumerationstjänsten inkluderar bland annat regional utveckling som visar byggmaterialhandelns utveckling kopplad till efterfrågan i olika regioner. Dessutom ingår detaljerad varugruppsstatistik med statistik på över 100 varugrupper. Varugruppsstatistiken som baseras på branschens detaljerade varugruppsindelning BK04 ger möjligheten för fler att förstå branschens sammansättning och vad som driver försäljningen på detaljnivå.

Byggmaterialindex baseras på  försäljningsstatistik från nio stora kedjor med en samlad årsförsäljning på cirka 44 miljarder kronor. Kedjorna som ingår är Bauhaus, Beijer Byggmaterial, Derome, Bygma, AB Karl Hedin, K-Rauta, Optimera, XL-BYGG och Woody bygghandel.

Prenumerationstjänst

Byggmaterialindex erbjuds som en tjänst med fyra prenumerationsalternativ samt även möjligheten att skräddarsy ett eget rapportpaket.

Läs mer och prenumerera här 

Kvartalsvis statistik till alla

Varje kvartal, i januari, april, augusti och oktober släpper Byggmaterialindex information om försäljningsutvecklingen i riket.

 

Ta del av de senaste rapporterna här:


Byggmaterialindex kvartal 4 2019
Byggmaterialindex kvartal 3 2019
Byggmaterialindex kvartal 2 2019 
Byggmaterialindex kvartal 1 2019 

Byggmaterialindex under 2018

Dela

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår