XL-Bygg är Årets byggmaterialhandlare 2021!

Byggmaterialhandlarna har tilldelat XL-BYGG utmärkelsen Årets Byggmaterialhandlare 2021 och det nyinstiftade priset Guldtrucken. 

XL-Byggs huvudkontor utses till Årets Byggmaterialhandlare 2021 för sitt initiativ XL-Hjälpen som startade 2019 som ett samhällsinitiativ för att stärka kopplingen mellan den lokala handlaren och det lokala civilsamhället.

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. Organisationer och föreningar runt om i landet har möjlighet att nominera ett byggprojekt som de vill ha hjälp med att förverkliga. Sedan starten har mer än 5 000 organisationer och föreningar nominerat projekt och 17 projekt genomförts, allt från flyttbara avbytarbås till en fotbollsklubb till läktare till en ridklubb och en aktivitetsbana till en hockeyklubb. Projekt som den lokala XL-BYGG handlaren har förverkligat tillsammans med leverantörer och lokala proffsbyggare.

Syftet med tävlingen Årets Byggmaterialhandlare är att uppmärksamma en byggmaterialhandel som är ett föredöme för branschen ur hållbarhets-, digitaliserings- eller attraktivitetsperspektiv. Genom priset vill vi lyfta fram goda exempel och skapa inspiration och motivation för andra. Ett drygt trettiotal företag nominerades innan sommaren och juryn som utgörs av Byggmaterialhandlarnas Attraktivitetsråd utsåg fem finalister. Därefter har nästan 1 300 personer röstat fram vinnaren i tävlingen.

Vi är väldigt glad att vårt nyinstiftade pris har väckt sånt intresse och engagemang med över 30 nomineringar och över 1 300 personer som har röstat fram vinnaren. Vi ser fram emot att fortsätta med initiativet under kommande år, säger Monica Björk, vd på Byggmaterialhandlarna. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår