2022-10-05

Beijer Byggmaterial /Bygg-Ole i Nacka blir Årets Byggmaterialhandlare

Byggmaterialhandlarna har idag tilldelat Beijer Byggmaterial / Bygg-Ole i Nacka utmärkelsen Årets Byggmaterialhandlare 2022. De tilldelas priset Guldtrucken för sitt återbruksinitiativ där de tar hand om och säljer återbrukat trämaterial från en av Nacka kommuns kretsloppscentraler.

Projektet som är ett samarbete med Nacka vatten och avfall syftar till att skapa cirkulärt flöde av trä, minska mängden avfall och därmed miljöpåverkan. Besökare på kommunens kretsloppscentral uppmanas att lämna återbrukat material i trä såsom brädor, reglar och skivmaterial i en byggbod, i stället för en container. Beijer tar hand om materialet och ser till att det som går att återanvända säljs som återbrukat trä i stället för att det går till energiåtervinning.

Det insamlade materialet säljs parallellt med det ordinarie sortimentet till privatkunder och marknadsförs som återbrukat i Bygg-Ole/Beijer Byggmaterials butik i Nacka. Detta initiativ är ett första steg för Beijer som tittar på möjligheten att utöka med fler produktgrupper.

Se filmen när vi överlämnar priset

Syftet med tävlingen Årets Byggmaterialhandlare är att uppmärksamma en byggmaterialhandel som är ett föredöme för branschen ur hållbarhets-, digitaliserings- eller attraktivitetsperspektiv. Temat för 2022 års pris är hållbarhet.

Genom priset vill Byggmaterialhandlarna lyfta fram goda exempel och skapa inspiration och motivation för andra. Ett drygt tjugotal företag nominerades innan sommaren och juryn som utgörs av Byggmaterialhandlarnas Attraktivitetsråd utsåg fem finalister. Därefter har
2 000 personer röstat fram vinnaren i tävlingen.

Vi är väldigt glad att vårt pris och temat hållbarhet har väckt så stort intresse och engagemang med över 20 nomineringar och över 2 000 personer som har röstat fram vinnaren. Hållbarhetsområdet är det område där det händer väldigt mycket just nu i byggmaterialhandeln.

- Det finns många utmaningar och många intressanta och viktiga initiativ som tas, säger Monica Björk, vd på Byggmaterialhandlarna. Bygg-Oles satsning på återbruk av trämaterial är ett utmärkt exempel hur byggmaterialhandeln kan bidra till att minska avfallsmängder och klimatavtrycket från byggsektorn, avslutar Monica. 

  • Peter Bergengren och Magnus Ekman, Beijer Byggmaterial / Bygg-Ole tar emot Guldtrucken

  • Guldtrucken tilldelas Beijer Byggmaterial / Bygg-Ole i Nacka som Årets byggmaterialhandlare 2022

  • Peter Bergengren, Bygg-Ole

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår