2023-09-25

Optimera Malmö Trä är utsedd till Årets Byggmaterialhandlare 2023

Byggmaterialhandlarna har idag tilldelat Optimera Malmö Trä utmärkelsen Årets Byggmaterialhandlare 2023 och priset Guldtrucken.

Juryns motivering:

Företaget ligger i framkant gällande hållbart byggande. Man var först i branschen med att skapa klimatkalkyler där kunden kan jämföra produkters CO2-utsläpp redan i offerten. Optimera Malmö Trä har även säkerställt att miljövänliga produktalternativ finns tillgängliga och bidrar därmed till att hjälpa lokala byggare att minska byggbranschens klimatavtryck.

Syftet med tävlingen Årets Byggmaterialhandlare är att uppmärksamma en byggmaterialhandel som är ett föredöme för branschen ur hållbarhets-, digitaliserings- eller attraktivitetsperspektiv. Temat för 2023 års pris är Göra skillnad för att lyfta fram de fantastiska insatser som görs i branschen varje dag, över hela landet.

Genom priset vill Byggmaterialhandlarna lyfta fram goda exempel och skapa inspiration och motivation för andra. Ett drygt trettiotal företag nominerades innan sommaren och juryn som utgörs av Byggmaterialhandlarnas Attraktivitetsråd utsåg fem finalister. Därefter har knappt 2 000 personer röstat fram vinnaren i tävlingen.

Vi är väldigt glada att vårt pris och temat Göra skillnad har väckt sånt intresse och engagemang med över 30 nomineringar och nästan 2 000 personer som har röstat fram vinnaren.

- Det finns många utmaningar och många intressanta och viktiga initiativ som tas, säger Monica Björk, vd på Byggmaterialhandlarna. Optimeras satsning på information om klimatpåverkan från byggprodukter och miljöanpassade produkter är ett utmärkt exempel hur byggmaterialhandeln kan göra skillnad och bidra till att minska klimatavtrycket från byggsektorn, avslutar Monica.

På bilden från vänster; Monica Björk, Byggmaterialhandlarna, Fredric Horndahl, Optimera Malmö Trä, Henrik Björk, Optimera Malmö Trä och Mikael Arvered, Ordförande Byggmaterialhandlarnas Attraktivitetsråd. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår