Rösta på Årets byggmaterialhandlare 2021 här

Vi har mycket glädjande fått in många nomineringar till priset Årets byggmaterialhandlare. Byggmaterialhandlarnas Attraktivitetsråd  som fungerar som jury till priset har utsett fem finalister! Nu är det upp till Dig att rösta fram vinnaren.

Här nedan presenteras finalisterna och längst ner på sidan väljer du den som du tycker ska vinna Guldtrucken som Årets Byggmaterialhandlare.

Syftet med priset är att uppmärksamma en byggmaterialhandel som är ett föredöme för branschen ur hållbarhets-, digitaliserings- eller attraktivitetsperspektiv. Genom priset vill vi lyfta fram goda exempel och skapa inspiration och motivation för andra.

Brukspecialisten Sverige AB (ingår i Woody)

Brukspecialisten nomineras för sitt hållbarhetskoncept inom återbruk av tegel. Återbrukat tegel sparar 96 % i klimatpåverkan jämfört med att använda nytillverkat tegel. Brukspecialisten har satt miljö- och hållbarhetsfrågorna i främsta rummet och skapat Sveriges första och enda storskaliga återbruksproduktion av tegel. Ett cirkulärt flöde där rivningsmaterial tas om hand, rensas, kontrolleras och blir godkända och certifierade produkter som kan återbrukas i såväl nybyggnation som renovering och underhåll.  

Holgers Stugmaterial AB i Borås (ingår i Woody)

Holgers Stugmaterial nomineras för sitt koncept med att leverera containers till byggarbetsplatser innehållande allt material för projektet! Deras byggvarulogistik sparar tid, kostnader samt minskar miljöpåverkan vid lägenhetsrenoveringar. Genom ett uthålligt införsäljnings- och utvecklingsarbete där man både använt företagets befintliga resurser såsom eget åkeri och lagerhållning av byggvaror och dessutom investerat rejält både i nya lokaler, containrar och digitalisering har man skapat en ny betydande affär. En helt ny och framgångsrik affärsmodell som dessutom är skalbar.  

Järna Trä (ingår i Woody)

Järna Trä nomineras för sina satsningar inom hållbarhet. Järna Trä är ett familjeföretag som kontinuerligt satsar på miljöförbättringar. Företaget är en samlingspunkt i Järna där många invånare ställer krav inom hållbarhet för att handla. Företaget har installerat både bergvärme och solceller på taket. Dessutom har de andra smarta lösningar för energibesparing såsom vattenburen golvvärme i lagerhallen.

Utöver hållbarhet för klimatet så satsar man stort på hållbarhet för personalen över tid. De satsar även på kunnig personal och stöttar kunderna i hållbart byggande både med miljövänliga val och hjälp med logistik, planering och förädling. Full fokus på miljön helt enkelt.  

NA Svensson Woody Bygghandel i Nyköping

NA Svensson nomineras för sin attraktiva och utvecklande arbetsplats. NA är alltid i framkant när det gäller utbildning och kunskap, ser sina medarbetare som talanger som alltid kan utvecklas. De har även verktyg som kontinuerligt mäter medarbetarnas mående genom att pulsa ut frågor var tredje månad – på så vis fångar de snabbt upp resultat och förändringar. De får också medarbetarna att se sitt medarbetarskap och känna sig delaktiga i vad de kan vara behjälpliga med för att ändra negativa situationer till positiva etc. Genom engagemang får de sin personal att utvecklas och känna sig proffsiga och verkligen trivas på sin arbetsplats.
XL-Bygg centralt (del av Mestergruppen) 
XL-Byggs huvudkontor nomineras  för sitt initiativ XL-Hjälpen som inleddes 2019 som ett samhällsinitiativ för att stärka kopplingen mellan den lokala handlaren och det lokala civilsamhället. Organisationer och föreningar runt om i landet har möjlighet att nominera ett byggprojekt som de vill ha hjälp med att förverkliga. Under tre års tid har mer än 5 000 organisationer och föreningar nominerat projekt och 17 projekt har hittills genomförts, allt från tak på klubbhus för en skid- och orienteringsklubb till en påstigningsramp för en fältrittklubb, och ytterligare ett tiotal projekt kommer att genomföras under hösten.

 

En röst per person

Jag tycker följande anläggning ska vinna priset som Årets byggmaterialhandlare 2021

Årets Byggmaterialhandlare

     

Jag som har röstat har e-post *

     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår