Rösta på Årets Byggmaterialhandlare 2022

Nominerad till Årets Byggmaterialhandlare 2022

Vi har  fått in många nomineringar till Årets Byggmaterialhandlare 2022 och förbundets Attraktivitetsråd har utsett fem finalister. Nu är det upp till dig att rösta fram vinnaren.

Här nedan presenteras finalisterna och längst ner på sidan röstar du på den som du tycker ska vinna Guldtrucken som Årets Byggmaterialhandlare.

Syftet med priset är att uppmärksamma en byggmaterialhandel som är ett föredöme ur ett hållbarhetsperspektiv. Genom priset vill vi lyfta fram goda exempel och skapa inspiration och motivation för andra.

Fram till den 31 augusti kan du rösta på din favorit nedan.

Beijer Byggmaterial / Bygg-Ole i Nacka

Branschen slänger mängder av trä varje år. Tär är en fantastisk resurs som är en förutsättning för att klara de
miljömål som branschen satt. Men vi måste sluta slösa och skapa cirkulära flöden även för trä. Därför har Beijer
startat ett utvecklingsprojekt tillsammans med Nacka Vatten och Avfall. Besökare på kommunens kretsloppscentral
uppmanas att lämna återbrukat material i trä (brädor, reglar, skivmaterial) i en byggbod. Beijer tar hand om materialet
och ser till att det som går att återanvända säljs som återbrukat trä till kunderna, istället för att det går till energiåtervinning.
Beijer tittar på möjligheten att utöka till fler produktgrupper.

Derome Bygg & Industri i stor-Göteborg (anläggningarna Tagene Marieholm och Mölndal)

Derome bygghandel (stor-Göteborg) har med stort engagemang, kunnande och miljömedvetenhet bidragit till uppförandet av Förskolan Hoppet. Det är en stor utmaning att bygga fossilfritt men med Derome bygghandels breda kunskap inom byggmaterial och expertis inom nischer som fönster, dörrar, kök och transport har man tillsammans hittat hållbara lösningar. Göteborgs stad ville bygga en förskola som så långt som möjligt skulle byggas fossilfritt. Derome ville utmana standarden för modernt träbyggande. Resultatet blev förskolan Hoppet – där en hållbarhetsrapport nu erbjuder viktiga lärdomar för branschen

K-Bygg i Hisings Backa

Vid öppnandet av K-Bygg i Backa tog man in Västsveriges första biogasdrivna kranbil i drift. Det är ett viktigt steg i målet att bli koldioxidneutrala och fria från utsläpp i vår verksamhet och våra transporter till år 2030. Utanför K-Byggs butik i Göteborg står nu så vitt man känner till, Västsveriges första och enda biogasdrivna kranbil inom den privata sektorn. Bilen går tyst och förväntas reducera koldioxidutsläppen på varuhusets transporter med 85–90 procent jämfört med en dieselbil.

 

Beijer Byggmaterial i Malmö

Trä är en viktig produktgrupp, men också något branschen ofta hanterar vårdslöst. Provisoriskt trä i olika former slängs efter kort användning. Beijer vill hitta cirkulära flöden och se till att det värdefulla träet nyttjas till fullo. Därför har man börjat utveckla Gentræ i Malmö, som är ett koncept från Beijers danska systerföretag. Tillsammans med kunderna vill man skapa cirkulära flöden och minska mängden avfall. Man samlar in använt trä, tar tillbaka det och sorterar upp det i olika kategorier. Inget av det som samlas in ska gå till spillo. Projektet drivs av regionsälj i syd, , och projektet har gått av stapeln i Malmö.

 

XL-Bygg i Finspång

Hållbarhet för XL-Bygg Finspång innebär också en social hållbarhet, därför så har man valt att satsa på det lokala föreningslivet och utnämner årligen Årets föreningsledare på orten. Man har även ett samarbete med kommunens arbetsmarknadsenhet där man sponsrar ett återbruksprojekt där personer som står långt från arbetsmarknaden får sysselsättning och XL-Bygg Finspång bistår med material som i vanliga fall hade kasserats.

 

 

Jag tycker följande anläggning ska vinna priset som Årets Byggmaterialhandlare 2022 (en röst per person)

Årets Byggmaterialhandlare

     

Jag som har röstat har e-post *

     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår